21 november 2016, 16:55 views 8795
Un nou street-art pe gardul Stadionului Republican din Chișinău (Foto)
21 november 2016, 16:55 views 8795

Un nou street-art pe gardul Stadionului Republican din Chișinău (Foto)

Tinerii artiști din Chișinău au pictat gardul Stadionului Republican, în contextul unui proiect creativ.

Sînt 8 tineri participanți la această inițiativă creativă, printre aceștia fiind: Namgaladze Sofia-Maria, Curoșu Octavian, Vorona Ecaterina, Cristiana Gratii, Antoci Ciprian, Morozov Nicolai, Vasile Nițelea și Ina Jeleascova.

Fiecare pictură are drept tematică „25 de ani de independență a Republicii Moldova", pictorii reprezentînd momente, locuri și fapte istorice ce au tangențe cu țara și capitala ei.

Echipa Locals i-a găsit muncind pe cîteva tinere vineri, 18 noiembrie. Artistele ne-au relatat despre ce sînt creațiile lor.

Cristina și Sorina-Nicoleta Grati:

Lucrarea noastră este despre Moldova și importanța rădăcinilor. Pictura este formată din simboluri, am reprezentat casa tradițională moldovenească, fațada căreia este acoperită cu viță-de-vie. Ne-am dorit să încadrăm privitorul în atmosfera ce domină în casa țărănească. Este important să transmitem poporului un anumit mesaj. Acest proiect oferă posibilitatea pictorilor de a se manifesta prin artă.

Sofia-Maria Namgaladze:

Am ales să reprezint orașul nostru, în special cîteva obiecte arhitecturale: Catedrala, Arcul de Triumf și Porțile Orașului. Traficul intens din capitală se poate observa privind spre troleibuzele zburătoare. Am încercat să distorsionez tot orașul prin forme abstracte. Culorile de bază pe care le-am ales sînt cele ale drapelului, dar și verde, întrucât Chișinăul are o floră bogată. Am plăcere să contribui la înfrumusețarea orașului. Mi-a plăcut mult participarea la concursul artistic din primăvara 2016, unde am pictat o altă porțiune din gardul stadionului. Este și o ocazie bună de a crea încă o lucrare de dimensiuni mari.

Proiectul este inițiat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA din Chișinău și implementat de AVI.

Picturile pot fi văzute pe gardul Stadionului Republican, de pe str. București, între străzile Tighina și Ismail. Iată care sunt câteva dintre ele:

Source: locals.md

Keywords:

Chisinau , stadion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.