01 april 2017, 15:35 views 5022
De azi, parcul Valea Morilor este monitorizat de camere de supraveghere
01 april 2017, 15:35 views 5022

De azi, parcul Valea Morilor este monitorizat de camere de supraveghere

Parcul Valea Morilor din Chișinău va fi monitorizat, de azi, de 16 camere de supraveghere. Instalațiile vor transmite imagini de la Scara Cascadelor, de pe aleea și lacul din parc. Mai mult, potrivit angajaților Asociației Spații Verzi, două dintre aceste camere sînt mobile, ceea ce va permite supravegherea video și a locurilor mai puțin accesibile din zonă.

„Camerele dispun și de modul manual, ceea ce ne permite să monitorizăm și anumite unghiuri mai puțin accesibile, în cazuri de vandalism sau accidente pe lac", explică Octavian Sîrbu, specialist în vînzări.

Totodată, la cele două intrări în parc au fost instalate bariere. Acestea se deschid cu telecomandă sau cheie și au instalate aplicații ce permit recunoașterea numerelor autovehiculelor autorizate de a intra pe teritoriul parcului.

„Este necesar, în primul rând, de a asigura securitatea cetățenilor în timpul odihnei atât pe timp de zi, cât și în perioada nocturnă. În al doilea rînd, sunt acele acte de vandalism care nu sunt unice în această zonă. Sperăm că în așa mod va fi o ordine mai mare în această zonă", a declarat viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu.

Pentru procurarea și instalarea camerelor de supraveghere în parcul Valea Morilor au fost alocate circa 480 de mii de lei. Autoritățile municipale au anunțat că intenționează să instaleze asemenea camere și în alte parcuri din Chișinău cum ar fi Valea Trandafirilor, Parcul din Rîșcani, La izvor ș.a.

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.