13 march 2017, 14:45 views 2678
Lucrările de pe Ștefan cel Mare sînt stopate
13 march 2017, 14:45 views 2678

Lucrările de pe Ștefan cel Mare sînt stopate

Lucrările de reparație a principalei artere a capitalei, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, sînt stopate deja de o lună de zile.

Direcția transport afirmă că de vină ar fi Inspecția de Stat în Construcție.

Potrivit șefului Direcției transport, Igor Gamrețchi, condițiile meteo permit deja de două săptămîni ca să fie reîncepute lucrările de reparație a bulevardului, însă acestea au fost blocate de Inspecția de Stat în Construcție. Cei din urmă susțin că proiectul se realizează cu anumite încălcări: nu sînt respectate normele legislative privind persoanele cu dizabilități de vedere și rămîne o problemă pavajul tactil.

„Avem o reținere de o lună de zile. La moment sînt efectuate lucrări la partea electrică și se face salubrizarea și pregătirea șantierului pentru etala finală", a declarat Gamrețchi. Mai mult, acesta susține că legea cu privire la persoanele cu dizabilități de vedere a fost adoptată la finele anului 2016, iar proiectul a fost întocmit în 2011.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut deblocarea situației cu orice preț, astfel încît bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt să fie finisat neapărat pînă la începutul verii. „Faceți ce vreți, dar deblocați situația. Noi oricum o să-l scoatem în capăt, trebuie să depunem eforturi maxime. Se vor mobiliza toți și o să facem bulevardul o mîndrie pentru întreaga republică", a punctat Chirtoacă.

Source: noi.md

Keywords:

reparatie , Chisinau , strada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.