20 september 2012, 12:16 views 4592
20 september 2012, 12:16 views 4592

Mai mulţi funcţionari de la Primăria Chişinăului vor fi cercetaţi penal

Mai mulţi funcţionari de la Primăria Chişinăului vor fi cercetaţi penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, pentru că ar fi recepţionat un bloc de locuinţe care nu corespundea tuturor normelor pentru a fi dat în folosinţă, informează MOLDPRES.

Viorel Morari, procuror interimar anticorupţe, a declarat astăzi, la o conferinţă de presă, că blocul a fost dat în folosinţă chiar dacă au fost constatate mai multe nereguli privind starea tehnică a acestuia. Astfel, în 26 de apartamente din bloc, reţeaua de gazificare nu este instalată complet, iar reţeaua de electricitate interioară şi reţelele de apă şi canalizare nu sînt recepţionate de exploatator.

De asemenea, sistemul antiincendiar nu este complet, iar în apartamentele din mansarda blocului s-au înregistrat scurgeri de pe acoperiş. Morari a mai adăugat că astăzi au fost ridicate documente de la diferite subdiviziuni ale Primăriei Municipiului Chișinău, precum şi au fost făcute percheziţii la agentul economic care a construit blocul respectiv.

Bogdan Zumbreanu, şef de direcţie la CCCEC, a spus că în cadrul urmăririi penale vor fi audiaţi membrii comisiei de recepţie finală a blocului de locuinţe din care fac parte anumiţi funcţionari ai Primăriei Chișinău, inclusiv un viceprimar, reprezentanţi a două direcţii din cadrul Primăriei şi pretorul sectorului Ciocana, acolo unde se află blocul respectiv.

Keywords:

localitati , Moldova , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.