10 march 2021, 09:30 views 1997
La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor
10 march 2021, 09:30 views 1997

La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor

În cadrul Nocturnei Bibliotecilor, Biblioteca Naționale pentru Copii „Ion Creangă" a organizat ieri o serie de evenimente atît online, cît și cu prezență fizică, la care au participat mai mulți copii împreună cu părinți și bunici, informează MOLDPRES.

Campania Nocturna Bibliotecilor 2021 s-a desfășurat în toate bibliotecile din țară la inițiativa Asociației Bibliotecarilor, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că manifestările au început cu o întîlnire cu genericul "Scriitori ne/se unesc în bibliotecă", la care au participat scriitoarele Claudia Partole, Marcela Mardare și Lilia Bicec, urmată de evenimentele "Pijama Party: Citim, ne distrăm și visăm împreună cu scriitoarea Anna Leah", "O poveste pentru copii și bunici: Citim împreună „Bunicii mei sunt speciali" de Jennifer Moore-Mallinos, "O aventură în bibliotecă: Atelier de benzi desenate", "Ghici ce carte este?: Quiz" ș.a.

Tot în această zi, instituția a organizat o expoziție virtuală cu genericul "Aventură și Mister în... Bibliotecă".

Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată cu scopul de a promova bibliotecile, serviciile și evenimentele oferite de acestea publicului.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

biblioteca , Noaptea , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.