13 november 2021, 13:00 views 1845
Austria a donat o autospecială pentru deszăpezire Primăriei Chișinău
13 november 2021, 13:00 views 1845

Austria a donat o autospecială pentru deszăpezire Primăriei Chișinău

Primăria Municipiului Chișinău informează că vineri a fost prezentată autospeciala pentru deszăpezire, care a fost donată municipalități de către administrația orașului Viena, Austria.

La eveniment a participat Primarul general, Ion Ceban, E.S. Ambasadoarea Austriei la Chișinău, Stella Avallone, directorul interimar al Î.M. „Exdrupo”, Sergiu Tomiță, ziariști etc. Autospeciala este de model „MAN”, anul fabricației 2018, transmite Noi.md.

Mașina a fost oferită cu titlu gratuit municipiului Chișinău în cadrul Programului de ajutor umanitar, precum și ca urmare a vizitei de lucru a Primarului General în orașul Viena, în luna iulie, a.c. Ion Ceban a mulțumit ambasadoarei pentru gestul oferit de administrația Vienei, cu care municipalitatea a stabilit relații bune de colaborare în această perioadă.

În context, edilul a menționat că mașina recepționată acum va fi un ajutor important la salubrizarea orașului/ a străzilor din capitală, în special în perioada de iarnă.

Totodată, Primarul a ținut să menționeze că în perioada următoare, după mulți ani de așteptare, Î.M. „EXDRUPO” va fi completată cu autospeciale noi, în acest scop fiind prevăzuți bani în buget și fiind deja anunțată licitația. La rîndul său, E. S. Ambasadoarea Austriei la Chișinău, Stella Avallone, a menționat că Viena va continua să susțină Chișinăul în diverse proiecte, inclusiv în domeniul ocrotirii sănătății, pe aspectul managementului deșeurilor, serviciul de urgență etc.

Amintim că, acum un an, municipalitatea a mai primit autospeciale pentru deszăpezire și întreținerea străzilor sub formă de donație, 5 unități, din partea administrației orașului Moscova.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Austria , tehnica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.