21 january 2022, 11:30 views 2713
Anatolii Izbîndă: «Chișinăul are mare nevoie de un plan general, căci nu poate un oraș, în special – o capitală europeană, să se dezvolte în lipsa acestui document»
21 january 2022, 11:30 views 2713

Anatolii Izbîndă: «Chișinăul are mare nevoie de un plan general, căci nu poate un oraș, în special – o capitală europeană, să se dezvolte în lipsa acestui document»

De mai multe luni de zile institutul municipal de poiectări «Chișinău-proiect» are un conducător nou. Despre motivele care l-au făcut să vină în fruntea institutului municipal de proiectări, proiectele de care capitala Moldovei are nevoie primordială, ce anume trebuie să schimbăm în aspectul ei, va avea oare Chișinăul un plan general – la aceste și multe alte întrebări ale jurnalistei Noi.md răspunde Anatolii Izbîndă, director interimar al ÎM «Chișinău-proiect».

Interesul profesional al unui chișinăuian get-beget

– Domnule Izbîndă, Dvs. ați venit în fruntea «Chișinău-proiect», care altă dată era o instituție influentă și cu mare autoritate, în vremuri care nu-s tocmai bune pentru ea. Ce anume V-a motivat să o faceți?

– Unu – interesul profesional. Doi – pentru mine, chișinăuian get-beget, prezintă interes, căci eu îi vreau bine Chișinăului. Trei – îmi place echipa care conduce azi capitala Moldovei. Și dat fiind că am o mare experiență de lucru în acest domeniu, mi s-a propus să asigur interimatul funcției de director al institutului de proiectări «Chișinău-proiect».

– Cunoaștem, - ați confirmat-o și Dvs. acum, - că aveți o experiență bogată de activitate în domeniul construcțiilor. Povestiți-ne despre Dumneavoastră. Ce preocupări ați avut în ultimii ani?

– Nu voi povesti foarte multe, voi spune în două cuvinte. Am activat timp de 25 de ani la facultatea de arhitectură a Universității tehnice din Moldova, am condus catedra tehnologiile materialelor de construcție. Ulterior am fost șeful Inspectoratului de stat în construcții. Apoi, am ocupat funcția de prim-adjunct al directorului Agenției dezvoltare regională, iar din a. 2008, pe parcursul a 13 ani, am condus Institutul de cercetări științifice în construcție INCERCOM. De acolo am fost invitat la «Chișinău-proiect».

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1740 locuitori

Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.