05 september 2022, 12:30 views 1466
La Chișinău a avut loc Tîrgul meșterilor populari
05 september 2022, 12:30 views 1466

La Chișinău a avut loc Tîrgul meșterilor populari

Peste 30 de meșteri populari din întreaga țară au participat sîmbătă și duminică la Tîrgul Meșterilor Populari, care a avut loc în capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în parteneriat cu Primăria Chișinău și Mitropolia Moldovei.

Solicitată de agenție, Diana Dicusarî, directorul Centrului sus-numit, a menționat că manifestarea a avut drept scop promovarea și valorificarea meșteșugurilor tradiționale.

Cei peste 30 de meșteri populari au fost apreciați cu diplome de merit din partea organizatorilor și s-au bucurat de prezența numeroșilor vizitatori, care nu numai au admirat, dar și au achiziționat obiectele expuse la tîrg. Prezente la eveniment, Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei și Diana Dicusarî, director general al CNCPPCI, au remarcat importanța păstrării patrimoniului național și au mulțumit personal meșterilor populari pentru munca și dedicația cu care păstrează meșteșugurile tradiționale moștenite de la strămoși.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , tirg

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1532
Populația:
3620 locuitori

Cociulia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cociulia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3620 de oameni. Satul Cociulia a fost menționat documentar în anul 1532.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.