Guvernul a decis! Sinistrații de la Cantemir vor primi bani ca să-și procure apartamente noi

Guvernul a decis! Sinistrații de la Cantemir vor primi bani ca să-și procure apartamente noi

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi decizia potrivit căreia, din Fondul de rezervă al Guvernului, urmează să fie alocate mijloace financiare în sumă de șase milioane de lei pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit în urma exploziei produse într-un bloc locativ din oraşul Cantemir.

„Trebuie să acţionăm operativ. Nu putem admite ca oamenii să rămână fără locuințe mult timp", a menţionat Prim-ministrul Chiril Gaburici, în cadrul şedinţei Guvernului.

Banii vor fi transferaţi Consiliului raional Cantemir, care va repartiza 5,2 milioane de lei familiilor pentru procurarea apartamentelor noi, dat fiind că locuinţele acestora nu mai pot fi restabilite. Iar 800 de mii de lei vor fi direcţionaţi pentru achitarea lucrărilor de demolare a părţii deteriorate a blocului şi consolidarea părţii care poate fi reparată.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.