07 octombrie 2010, 12:32 views 39548

Salată cu fasole păstăi şi ardei

 Ingrediente:

  • 400 g de fasole păstăi,
  • 4-5 ardei dulci,
  • 2 cepe medii,
  • 2 linguri de ulei,
  • ½ de linguriţă de oţet de vin,
  • piper negru măcinat,
  • sare,
  • pătrunjel, verdeaţă.

Mod de preparare:

Rupeţi  cozile şi aţele fasolelor verzi şi fierbeţi în apă sărată 10-12 minute. Răciţi, fasolele măşcate tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi ceapa pai şi prăjiţi-o pînă la culoare aurie. Coaceţi ardeii în rolă pe reţea, scoateţi-le pieliţa, tăiaţi-i pai. Usturoiul tocaţi-l mărunt cu cuţitul, dacă e posibil, plăcuţe (astfel e mai bine decât prin tocătorul de usturoi). Uniţi toate ingredientele, adăugaţi sare, piper, oţet, verdeaţa tocată mărunt. Puneţi masa obţinută în salatieră.

Recomandări:

Salata e exelentă şi ca mâncare separată, dar şi ca garnitură la carnea de vită şi pasăre preparate la grătar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.