08 octombrie 2010, 10:34 views 50661

Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă

Ingrediente:

•    8-10 ardei graşi,
•    1 lingură ulei,
•    1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 morcovi,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 cepe,
•    2 mere,
•    1/3 pahar ulei,
•    1 lingură sare,
•    3 linguri mărar,
•    pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.