Go to section: Culture
06 october 2014, 16:00 Culture views 9192
06 october 2014, 16:00 Culture views 9192

La Chişinău a demarat cea de-a 23 ediţie a festivalului “Zilele muzicii noi”


 Foto: acord.md

Creaţii contemporane ale diferitor compozitori străini, dar şi din ţară, răsună în cadrul celei de-a 23 ediţii a Festivalului Internaţional Zilele muzicii noi. Evenimentul a demarat luni, 9 iunie, la Sala cu Orgă din Chişinău.

În acest an, Zilele muzicii noi au început cu programe artistice prezentate în premieră publicului amator.

Ghenadie Ciobanu   Fondatorul Festivalului: «Deosebit este însuşi faptul fiecărei muzici care va răsuna, pentru că este în premieră această muzică. Majoritatea lucrărilor nu au fost interpretate la noi la Chişinău».

Gheorghe Mustea, Prim-Dirijor : «La acest program noi am lucrat cu mare interes, am lucrat mai mult timp, fiindcă lucrările sînt complicate şi după scriitura lor, dar şi după concepţie».

De-a lungul anilor, Festivalul Internaţional „Zilele Muzicii Noi" s-a impus prin valoarea compozitorilor contemporani din diferite ţări, creaţiile cărora au răsunat în interpretarea colectivelor din ţară, dar şi a oaspeţilor de peste hotare.

Sorin Lerescu   Compozitor, România: «Va fi  o primă audiţie în Republica Moldova. Mă bucur că această simfonie este cîntată aici la Chişinău, într-un oraş cu mare tradiţie muzicală şi cu atâtea şi atîtea succese în domeniul muzicii contemporane».

Festivalul internaţional Zilele muzicii va dura pînă pe 16 iunie.

Source: tv7.md

Keywords:

muzica , cultura , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.