Go to section: Culture
27 january 2017, 15:45 Culture views 3200
A fost inaugurată o expoziţie consacrată comemorării victimelor Holocaustului
27 january 2017, 15:45 Culture views 3200

A fost inaugurată o expoziţie consacrată comemorării victimelor Holocaustului

O expoziţie cu genericul „Dreptul la memorie", consacrată comemorării victimelor Holocaustului, a fost vernisată la Biblioteca Naţională.

La eveniment au participat oameni de ştiinţă şi cultură, reprezentanţi ai Comunităţii Evreieşti din R. Moldova.

Solicitată de agenţie, şefa Direcţiei programe culturale a instituţiei, Raisa Melnic a menţionat că expoziţia cuprinde peste 200 de exponate (cărţi, fotografii, manuscrise) şi prezintă materiale despre descrierea uciderii a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vîrstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești", programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul german condus de Adolf Hitler.

La rîndul său, directorul adjunct al BNRM, Aliona Tostogan a subliniat că ziua de 27 ianuarie este o zi internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, şi a fost propusă de Israel împreună cu alte 89 de state, fiind stabilită în urma Rezoluţiei adoptate în 2005 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Alegerea acestei date, a precizat ea, este legată de eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia la 27 ianuarie 1945.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 6 februarie.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.