Go to section: Nature and tourism
20 april 2017, 11:50 Nature and tourism views 4669
Temperaturile vor coborî pînă la – 6 grade
20 april 2017, 11:50 Nature and tourism views 4669

Temperaturile vor coborî pînă la – 6 grade

Meteorologii susțin că pe 22 aprilie temperaturile vor coborî pînă la – 5 grade Celsius în aer și pînă la – 6 grade Celsius la suprafața solului.

Tatiana Mironova, șeful Centrului Monitoring Agrometeorologic, a spus că în prezent în mare parte ninge doar în raioanele centrale, iar la sud și nord plouă sau plouă cu fulgi.

„Sigur că aceasta va avea un impact negativ asupra culturilor, mai ales asupra culturilor horticole pentru că ele masiv au început să înflorească – caisele, piersicii și cireșele. Înainte în aprilie a mai căzut zăpadă. Dar ideea e că la noi pomii au înflorit cu două săptămîni mai devreme. S-a început vegetația mai devreme, dacă se începea vegetația mai tîrziu atunci și riscurile erau să fie mai mici", a explicat Mironova pentru Agrobiznes.

Totuși, aceasta a spus că cele mai mari pagube ar putea să se întîmple pe 22 aprilie, cînd, conform prognozelor, vom avea temperaturi de pînă la – 5 grade Celsius.

Mironova a mai spus că de pe data de 15 aprilie pînă pe data de 27 aprilie este cea mai tîrzie perioadă cînd se așterne zăpada în Moldova. Iar ultima dată cînd a avut loc un astfel de fenomen s-a întîmplat pe 3 aprilie 1963.

Source: noi.md

Keywords:

ger , vremea , temperatura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1559 locuitori

Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.