Go to section: Nature and tourism
18 october 2013, 16:25 Nature and tourism views 8694
18 october 2013, 16:25 Nature and tourism views 8694

Suprafaţa pădurilor se va extinde în următorii 10 ani

În următorii zece ani, suprafaţa pădurilor ar putea să se extindă cu 5 la sută, potrivit proiectului Strategiei de mediu pentru anii 2014-2023, discutată în şedinţa Consiliului colegial al Ministerului Mediului.

Gheorghe Şalaru, ministrul Mediului, a specificat, în cadrul şedinţei, că în prezent pădurile ocupă 10 la sută din suprafaţa totală a Republicii Moldova, în comparaţie cu 25 la sută, media ţărilor Uniunii Europene.
 
„Pădurile sunt foarte rare şi prost amenajate. Situaţia s-a înrăutăţit nu doar în ultimii ani, ci după cel de-al Doilea Război Mondial. 96 la sută din terenuri sînt arabile”, a menţionat ministrul.
 
Proiectul Strategiei de mediu pentru următorii zece ani mai prevede extinderea ariilor naturale protejate de stat de la 5 la 8%. Potrivit documentului, urmează a fi creat Registrul produselor chimice de pe piaţa Republicii Moldova, precum şi Sistemul Naţional de Inventariere a Emisiilor. Proiectul Strategiei este la ultima discuţie publică şi urmează a fi aprobat de Guvern, scrie Moldpres.

Keywords:

paduri , Moldova , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
147 locuitori

Țapoc este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Țapoc a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.