04 august 2016, 09:30 Moldovan Diaspora views 8589
Moldovenii din Germania, invitaţi la un seminar de informare
04 august 2016, 09:30 Moldovan Diaspora views 8589

Moldovenii din Germania, invitaţi la un seminar de informare

Migranţii moldoveni stabiliţi în Germania sunt invitaţi să participe la cea de-a treia ediţie a seminarului „To stay or to return". Evenimentul dedicat studenţilor, absolvenţilor şi profesioniştilor originari din Republica Moldova îşi va desfăşura lucrările în perioada 8-10 aprilie, în oraşul Bonn.

Solicitată de TRM, jurnalista Luminița Alexăndreanu a menționat că în cadrul seminarului invitații vor afla răspunsuri la mai multe subiecte de interes, precum: factorii care ar trebui să fie luați în considerare de migranții moldoveni care revin acasă, ce ajutor pot obține, care sunt condițiile de muncă în Germania, precum și detalii cu privire la Programul Guvernului german, care are drept scop integrarea experților în activități de cooperare pentru dezvoltare în țările lor de origine.

Manager de Program, Laura Cioclea, a declarat că în anii anteriori au fost organizate alte două activități informative pentru diaspora din Germania.

Organizatorul seminarului „To stay or to return" este Centrul pentru Migrație și Dezvoltare (CIM).

În Republica Moldova, CIM își desfășoară activitatea din anul 2011, iar în această perioadă, de suport în procesul de revenire au beneficiat 16 persoane înalt calificate.

Source: trm.md

Keywords:

seminar , diaspora , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1480
Populația:
2081 locuitori

Cetireni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cetireni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de oameni. Satul Cetireni a fost menționat documentar în anul 1480.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.