07 october 2013, 11:32 Moldovan Diaspora views 28019
07 october 2013, 11:32 Moldovan Diaspora views 28019

În Marea Britanie s-a desfășurat cel de-al treilea Summit al moldovenilor


Foto: diaspora.moldova.org

La sfîrşitul săptămînii trecute, moldovenii din Marea Britanie şi-au dat întîlnire la o petrecere în aer liber. Cel de-al treilea Summit al Moldovenilor în UK cu genericul "Jos pălăria" s-a desfăşurat cu dispoziţie şi multă voie bună, relatează moldova.org.

Evenimentul a avut loc la renumita gradină ecologică de la Hardwick, lînga oraşul Reading. Ca de obicei, acesta s-a desfăşurat în formula de tabără, fiecare participant asigurîndu-şi cort şi mîncare. Elementul obligatoriu în cadrul evenimentului au fost pălăriile. Cea mai haiaosă pălărie a fost premiată.

Petrecerea a demarat în după-amiaza zilei de sîmbătă şi a durat pînă a doua zi dimineaţă. Participanţii la eveniment au avut parte de o excursie ghidată în gradina de zarzavaturi ecologice ale lui Iain Tolhurst şi Tamara Şchiopu, care au fost gazdele evenimentului. De asemenea, au fost organizate diverse activităţi, consursuri şi jocuri pentru copii, a răsunat muzica bună şi s-au făcut grătare.

Evenimentul este organizat anual de către Asociaţia moldo-britanică pentru cultură şi dezvoltare "Vatra".

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.