18 july 2014, 14:19 Moldovan reality views 9423
Medicii moldoveni medaliaţi cu aur la Concursul de invenţii de la Iaşi
Photo: prime.md
18 july 2014, 14:19 Moldovan reality views 9423

Medicii moldoveni medaliaţi cu aur la Concursul de invenţii de la Iaşi

O rigla, care permite medicilor infecţionişti să stabilească exact diagnosticul, a fost premiată cu aur la Concursul de invenţii de la Iaşi. Autorii sînt de la Centrul sănătate publică din Chişinău, care au obţinut în total 8 medalii de aur. Aceştia cred că autorităţile ar trebui acum să-i susţină, pentru ca munca lor să nu rămînă doar pe hîrtie.

Pentru această riglă, numită "Virus", directorul adjunct al Centrului sănătate publică a primit o medalie de aur. Rigla conţine mai multe date, care vor permite medicilor infecţionişti să stabilească exact diagnosticul, dar şi să afle numărul de bolnavi.

Specialiştii de la Chişinău au fost apreciaţi şi pentru noile metode de vaccinare, dar şi pentru preparatele care întăresc sistemul imunitar.

La concursul de la Iaşi au fost prezentate circa 300 de invenţii din peste 16 ţări din Uniunea Europeană.

De la Concursul de Invenţii, specialiştii de la Centrul de Sănătate Publică s-au întors cu 8 medalii şi o Cupă. Rezultatele sunt peste aşteptările medicilor care acum aşteaptă susţinerea statului, pentru ca descoperirile să nu rămînă doar pe hîrtie.

Toate invenţiile au fost făcute în colaborare cu Academia de Ştiinţe şi Universitatea de Medicină "Nicolae Testimiţianu".

Source: www.prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3938 locuitori

Balatina este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balatina, Tomeştii Noi, Clococenii Vechi și Lipovăţ. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3938 de oameni. Satul Balatina a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.