19 december 2015, 10:25 Moldovan reality views 19744
Nadia Morari trebuie căutată nu doar în Antalya
19 december 2015, 10:25 Moldovan reality views 19744

Nadia Morari trebuie căutată nu doar în Antalya

După publicarea știrilor în care se relatează despre o fată din Soroca, dispărută în urmă cu 13 ani, chiar a doua zi a apărut și reacția autorităților moldovene la aceste materiale.

Astfel, la ultima ședință a Guvernului, prim-ministrul în exercițiu, Gheorghe Brega, a ordonat autorităților competente să se ocupe de căutarea fetei dispărute.

Măsuri concrete în acest sens au fost luate imediat: ministrul de externe, Natalia Gherman, și cel de interne, Oleg Balan, au solicitat informații de la autoritățile Turciei și în prezent sînt în așteptarea unui răspuns.

Posibil că MAEIE nu se va limita doar la o cerere adresată autorităților turcești și va da instrucțiuni clare consulului Republicii Moldova la Ankara, consulilor onorifici ai Republicii Moldova în Antalya, Bursa și Izmir, precum și consulului general al Republicii Moldova din Istanbul. Poate că traficanții au făcut deja o "re-traficare", și atunci Nadia trebuie căutată nu doar în Antalya, dar și în alte regiuni ale Turciei, precum și în Emiratele Arabe Unite.

Reamintim faptul că mama Nadiei Morari și-a recunoscut fiica dispărută în timp ce privea la televizor un reportaj despre sclavia sexuală în Turcia. Anume acest fapt a fost accentuat de către prim-ministrul Republicii Moldova în timp ce discuta problema dată cu subordonații săi.

Comments

 (1)
  • #1 Shtefania Reply Quote selected
    как несправедливо! жила себе девочка, что же с ней сделали нелюди! очень переживаю за девушку, потеряла покой!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.