23 april 2018, 16:50 Moldovan reality views 12438
Președinția va transmite primăriilor din țară drapelul istoric a lui Ștefan cel Mare
23 april 2018, 16:50 Moldovan reality views 12438

Președinția va transmite primăriilor din țară drapelul istoric a lui Ștefan cel Mare

În contextul marcării la 27 aprilie a Zilei Drapelului de Stat, șeful statului, Igor Dodon, va transmite fiecărei primării din țară cîte un drapel de stat, dar și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Primele drapele vor fi propuse celor 300 de localități care au semnat declarații pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova. Ulterior, drapelul istoric va fi repartizat în celelalte localități ale țării.

„Drapelele istorice, în calitate de simboluri naționale, își găsesc reglementarea în legislația mai multor state, cum ar fi: Lituania, Bulgaria, Croația, Finlanda, Grecia, Letonia etc. Reiterez că această inițiativă nu are intenția de a schimba Drapelul de Stat al Republicii Moldova, ci doar de a recunoaște drapelul nostru istoric, fiindcă el este parte a istoriei Moldovei, care, pînă la urmă, nu ne lasă să uităm de rădăcinile moldovenilor", a declarat Igor Dodon.

Recent, Comisia Națională de Heraldică de pe lîngă președinte a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485. Totodată, Igor Dodon a înaintat o inițiativă legislativă pentru completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Potrivit lui Dodon, această inițiativă urmărește să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, să contribuie la cultivarea spiritului patriotic al cetățenilor și la consolidarea statalității.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.