14 september 2012, 09:46 Moldovan reality views 6785
14 september 2012, 09:46 Moldovan reality views 6785

Comisia Europeană nu vrea să comenteze сondițiile Moscovei privind gazul pentru Moldova

Comisia Europeană deocamdată se abține să comenteze cererile Moscovei privind gazele, adresate Chișinăului.

"Nu aș dori să comentez acest caz specific," - a declarat joi în cadrul unui  briefing reprezentantul Comisiaei Europene Marlene Holzner, transmite unian.net.

"Dar a fi membru al Comunității Energetice este un mare avantaj, si acest avantaj este accesul la piața energetică europeană", - a adăugat Holzner.

Pentru a obține de la Rusia o reducere pentru gazul natural, Republica Moldova ar trebui să se retragă din Comunitatea Energetică Europeană și să ramburseze datoria. Acest lucru a fost anunțat la 12 septembrie de ministrul energeticii al Federației Ruse, Alexandr Novak. El a adăugat că Republica Moldova contează pe o reducere de 30%.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat a spus că în cadrul dialogului cu partea rusă nu i-au fost înaintate niciun fel de condiții.

Conform mass-media, Rusia a testat pe Republica Moldova un sistem de presiune cu ajutorul gazului și îl va folosi și pentru Ucraina.

 

Sursa: vesti.md

Keywords:

Moldova , politica , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.