12 december 2012, 10:27 Moldovan reality views 3943
12 december 2012, 10:27 Moldovan reality views 3943

Cei care știau despre revoluția din 7 aprilie, dar nu au prevenit violenţele, trebuie traşi la răspundere penală – declaraţie

Fostului ministru al Securităţii Naţionale, Anatol Plugaru, consideră că persoanele din cadrul organelor responsabile de menținerea ordinii, care cunoșteau din timp despre evenimentele din 7 aprilie 2009, însă nu au luat măsuri, trebuie trase la răspundere penală.

Solicitat de NOI.md, Plugaru a spus că este normal ca organul de securitate să cunoască despre asemenea evenimente, chiar și cu doi ani înainte, în cazul în care instituția lucrează eficient. Declarația a fost făcută, după ce fostul consilier al președintelui de atunci, Valeriu Reniță, a relatat că despre producerea evenimentului de la 7 aprilie se cunoștea cu două săptămîni înainte.

Potrivit lui Plugaru, în cazul în care Procuratura Generală nu a luat măsuri, pînă în prezent, asta ar putea să însemne că şefii de atunci a instituțiilor de forţă nu erau vinovați. “Faptul că nu sînt trași la răspundere, înseamnă că sau nu s-a dorit, sau nu sînt vinovați. Această vinovăție nu trebuie de căutat doar în rîndurile PCRM, dar și în agenda Procuraturii, în cea a lui Ghimpu, Lupu, Filat, care, pe parcursul a trei ani, nu au dezvăluit detalii despre cei care se fac responsabili de organizarea evenimentului. De cîți ani au nevoie, poate de 13?” a opinat Plugaru.

La 7 aprilie 2009, au avut loc un proteste în masă, care au degenerat în violente. Atunci, sediul Parlamentului și a Președinției au fost devastate.


Sursa: noi.md

Keywords:

politica , revolutie , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
324 locuitori

Secărenii Noi este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Secărenii Noi a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.