11 april 2021, 16:30 Moldovan reality views 2513
Elevii vor învăța o săptămînă suplimentar în timpul anului școlar
11 april 2021, 16:30 Moldovan reality views 2513

Elevii vor învăța o săptămînă suplimentar în timpul anului școlar

Astăzi, 4 noiembrie 2021, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o ședință cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului (OLSDÎ), în cadrul căreia s-a discutat despre modalitățile de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță (01.11.2021 – 05.11.2021) propuse de către directorii instituțiilor de învățămînt.

Șefii OLSDÎ au informat despre dificultățile întîmpinate de anumite instituții de învățămînt în planificarea acestor ore pe parcursul acestui semestru, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

În urma discuțiilor, ministrul Educației și Cercetării a emis Ordinul nr. 1498, potrivit căruia perioada de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță a fost extinsă pînă la sfîrșitul anului de studii 2021-2022.

Responsabili de organizarea activităților de recuperare a orelor sînt conducătorii instituțiilor de învățămînt, care vor elabora un orar de recuperare și îl vor coordona cu OLSDÎ.

Amintim că, în baza Hotărîrii CNESP nr. 64 din 26 octombrie 2021, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă cu 7 zile pentru elevii din instituţiile de învățămînt primar, gimnazial şi liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întîi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale Găgăuzia în care este stabilit pragul roșu de alertă.

Source: noi.md

Keywords:

elevi , vacanta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.