02 march 2023, 09:30 Moldovan reality views 2125
ANSA interzice vînzarea puilor de pasare
02 march 2023, 09:30 Moldovan reality views 2125

ANSA interzice vînzarea puilor de pasare

ANSA interzice vînzarea puilor de pasare, în contextul în care un puternic focar de gripă aviară face ravagii în această perioadă pe întreg continentul european, inclusiv un focar fiind activ și în nordul țării, transmite publika.

Totodată, Agenția a venit cu un șir de restricții, care vor intra în vigoare începînd din 2 februarie. Un ordin în acest sens a fost semnat de directorul instituției, Radu Musteața.

Amintim că importul de carne de curcan şi ouă în ţara noastră de la o fermă din România unde au fost depistate mai multe focare de gripă aviară a fost sistat. Decizia a fost luată de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor care a declarat că măsura se va menţine cel puţin 30 de zile, în dependenţă situaţiei din ţara vecină.

Între timp, autorităţile de la ANSA au anunţat că într-o gospodărie din raionul Soroca este activ un focar de gripă aviară.

Potrivit celor de la ANSA, un puternic focar de gripă aviară face ravagii în această perioadă pe întreg continentul european. În acest context, autorităţile urmează să aplice măsuri mai riguroase privind profilaxia apariţiei acestei infecţii. Pînă atunci, specialiştii recomandăm populaţiei să ţină păsările domestice în spaţii închise.

Săptămîna trecută, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat rechemarea cărnii de curcan, după depistarea focarelor de gripă aviară la fermele din România.

Source: noi.md

Keywords:

ANSA , vînzare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
575 locuitori

Crihana este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sirota, Crihana și Cucuruzenii de Sus. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 575 de oameni. Satul Crihana a fost menționat documentar în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.