22 march 2016, 14:45 Celebrities views 7152
A decedat Vladimir Ţincler, legendă a fotbalului moldovenesc
22 march 2016, 14:45 Celebrities views 7152

A decedat Vladimir Ţincler, legendă a fotbalului moldovenesc

Astăzi, în vârstă de 78 de ani, s-a stins din viaţă legenda fotbalului moldovenesc Vladimir Ţincler. În ultima perioadă veteranul a fost suspus mai multor tratamente, inclusiv şi peste hotare.

Din anul 1955, Ţincler a evoluat pentru gruparea Burevestnik, predecesoarea actualului club Zimbru şi timp de 9 ani consecutiv a evoluat în liga superioară a URSS. Ţincler a fost ani buni şi căpitanul echipei, iar când şi-a încheiat cariera de fotbalist a fost antrenor al clubului şi director tehnic. De asemenea, Ţincler a fost director al Muzeului Zimbru.

Vladimir Ţincler a fost primul dintre fotbaliştii din Moldova care a primit titlul de maestru în sport al URSS, fiind inclus în lista a 33 cei mai buni fotbaliştii ai fostei Uniuni Sovietice.

Source: jurnal.md

Keywords:

fotbal , moarte , personalitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.