17 february 2014, 10:04 Kaleidoscope views 8401
A fost desemnată fotografia anului
Photo: topnews.ru
17 february 2014, 10:04 Kaleidoscope views 8401

A fost desemnată fotografia anului

O fotografie care arată imigranţi africani sub lumina lunii cu telefoanele mobile îndreptate către cer, în speranţa de a prinde reţeaua, a câştigat titlul de 'Fotografia anului' la prestigiosul concurs de fotojurnalism World Press Photo 2014, au anunţat organizatorii, transmite AFP.

Fotografia americanului John Stanmeyer, în care singura sursă de lumină sunt lumina lunii şi ecranele mobilelor ridicate de cei porniţi în căutarea unei vieţi mai bune, a fost făcută în februarie 2013 pe o plajă din Djibouti, loc de tranzit al imigranţilor veniţi din Somalia, Etiopia sau Eritreea, relatează Agerpres.

Imaginea surprinsă de Stanmeyer 'deschide discuţia asupra multor alte subiecte: tehnologie, mondializare, imigraţie, sărăcie, alienare, umanitate', a declarat o membră a juriului, Jillian Edelstein. Mai mult, fotografia îi pune într-o lumină diferită pe imigranţi: aceştia 'apar în atâtea fotografii murdari şi demni de milă, dar această fotografie nu este atât romantică pe cât este de plină de demnitate', a apreciat la rândul său Susan Linfield, o altă membră a juriului prezidat de Gary Knight, de la agenţia fotografică VII.

John Stanmeyer - care lucrează pentru VII şi a făcut fotografia premiată pentru National Geographic - se concentrează în activitatea sa îndeosebi asupra nedreptăţilor sociale, sărăciei şi drepturilor omului şi a făcut numeroase călătorii în Asia şi Africa, unde a surprins mai ales ravagiile produse de tsunami şi de războiul civil din Sudan.

La categoria Spot News Single premiul 1 a fost luat de Phillipe Lopez, (18 noiembrie 2013, Tolosa, Filipine). Supravietuițorii taifunului Haiyan în martie, în cadrul unei procesiuni religioase în Tolosa.

La categoria General News Single premiul 1a fost luat de Alessandro Penso (21 noiembrie 2013, Sofia Bulgaria): Un centru pentru refugiați, care a fost deschis în septembrie 2013 într-o școală abandonată din Sofia. In centru se află 800 de refugiați sirieni, inclusiv 390 de copii.

Juriul a ales din aproape 100.000 de fotografii înscrise în concurs de 5.754 de fotografi din 132 de ţări, dintre care au primit recompense 53 de fotografi din 25 de ţări, la nouă categorii.

Source: puterea.ro

Keywords:

fotografie , concurs , mass-media

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.