07 october 2013, 17:04 Kaleidoscope views 10629
07 october 2013, 17:04 Kaleidoscope views 10629

Сel mai tînăr geniu este un copil de 2 ani (VIDEO)


Foto: directpress.ru

Un copil în vîrstă de doi ani din Marea Britanie a fost acceptat în Mensa, societatea oamenilor cu cele mai mari scoruri IQ, devenind cea de-a doua persoană ca limită inferioară de vîrstă din istoria Mensa şi totodată cel mai tînăr membru de sex masculin din istoria organizaţiei.

Copilul poate deja să scrie peste 100 de cuvinte, poate efectua adunări şi scăderi şi ştie să numere pînă la 1.000 în engleză, pînă la 20 în spaniolă şi japoneză şi pînă la 10 în franceză.

Adam Kirby devine astfel cel de-al 19-lea copil din Marea Britanie care este acceptat în Mensa înainte să ajungă la şcoală. Scorul de 141 obţinut în testele IQ arată că tînărul este cu mult peste media de inteligenţă din Marea Britanie (desemnată cu un scor de 100), fiind doar cu 4 puncte mai puţin decît scorul necesar pentru clasificarea ca „geniu”.

„Abilităţile lui Adam sînt extraordinare, iar noi am depus eforturi să-i dezvoltăm inteligenţa încă de cînd avea 10 săptămîni. Nici eu, nici soţia mea nu sîntem membri Mensa. Amîndoi sîntem isteţi, dar Adam este cu mult mai avansat la vîrsta lui decît eram noi”, a explicat tatăl lui Adam.

„Cred că principalul motiv al dezvoltării sale accelerate este faptul că am descoperit metode eficiente prin care să facem învăţatul o activitate plăcută. Adam poate progresa în ritmul lui, oricînd alege să facă asta şi în domeniile pe care el le alege”, a concluzionat Dean.

Sursa: descopera.ro

Keywords:

SUA , videoclip , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.