02 july 2024, 11:30 Health views 54495
Ce riscă bărbaţii care stau prea mult în faţa televizorului
02 july 2024, 11:30 Health views 54495

Ce riscă bărbaţii care stau prea mult în faţa televizorului

Bărbaţii care petrec peste 20 de ore pe săptămînă în faţa televizorului au o calitate a spermei inferioară aceleia a bărbaţilor care se uită mai puţin timp la programele prezentate pe micile ecrane, afirmă autorii unui studiu american.

Cercetătorii americani de la Harvard School of Public Health din Boston au analizat eşatioane de spermă recoltate de la 189 de bărbaţi tineri (18-22 ani), cărora le-au adresat cîteva întrebări precise despre stilurile lor de viaţă (exerciţii fizice, alimentaţie, televiziune).

Bărbaţii care petreceau mai mult de 20 de ore pe săptămînă în faţa televizorului prezentau o concentraţie a spermatozoizilor cu 44% mai mică decît aceea a bărbaţilor care petreceau mai puţin timp în faţa micului ecran.

Un alt factor important este reprezentat de exerciţiile fizice practicate de bărbaţi, afirmă autorii acestui studiu, publicat marţi în British Journal of Sports Medicine, o revistă publicată de grupul British Medical Journal (BMJ).

Bărbaţii care fac mai mult de 15 ore de sport pe săptămînă prezintă o concentraţie a spermatozoizilor cu 73% mai mare decît aceea a bărbaţilor care fac mai puţin de cinci ore de sport pe săptămînă.

Totuşi, în toate cazurile analizate, concentraţiile de spermatozoizi au fost suficient de mari pentru a permite conceperea unui copil, au precizat savanţii americani.

Calitatea spermei pare să urmeze o curbă descendentă de mai multe decenii în cîteva ţări occidentale, însă motivele din spatele acestei situaţii nu sunt cunoscute cu certitudine.

Oamenii de ştiinţă bănuiesc că stilul de viaţă sedentar şi absenţa exerciţiilor fizice sînt parţial responsabile de acest declin.

Keywords:

barbați , pericol , televiziune

Comments

 (1)
  • #1 kkk Reply Quote selected
    СПЕРМАТОЗАВРЫ НА ГРАНИ ВЫМИРАНИЯ
    Похоже, это так. Cперматозавров в Старом и Новом свете становится всё меньше. Зато активно размножаются мексы, мусульмане и прочая "братва" нелегалов в Америке и Европе. Похоже, там очень благодатная среда для таких "специй".
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
371 locuitori

Brînzeni este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Glodeni şi la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Satul Brînzeni a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.