Go to section: Theatre
14 december 2012, 10:15 Theatre views 9263
14 december 2012, 10:15 Theatre views 9263

Teatrul ”Eugene Ionescu" acuză ministerul culturii de protejarea unor interese particulare

Ministrul Culturii, Boris Focșa, este marioneta prim-vicepreședintelui Parlamentului Vlad Plahotniuc. Așa explică directorul interimar al Teatrului ”Eugene Ionescu” dispoziția ministrului Boris Focșa prin care au fost anulate rezultatele concursului de numire a unui nou director al teatrului, informează tv7.md.  

Astfel ministrul ar satisface interesul patriomonial al prim-vicepreședintelui parlamentului care și-ar dori să ajungă proprietar al edificului în care se joacă spectacolele în prezent.
 
Acum cîteva luni, în cursa pentru funcția de director al Teatrului „Eugene Ionesco” s-au înscris trei candidați, printre care regizorul Vitalie Drucec și jurnalistul Val Butnaru. După ce contracandidații nu s-au prezentat în fața comisiei de numire a directorului, aceasta l-a ales pe Val Butnaru pentu funcția respectivă. Ministrul Culturii, Boris Focșa, a anulat rezultatele concursului.

Atît aspirantul la funcția de director al teatrului, cît și actualul conducător al instituției bănuiesc că la mijloc ar sta interese de ordin financiar.
Aceștia mai cred că interesul patrimonial ar explica și subvenționarea modestă a Teatrului „Eugene Ionesco”, aflat în prezent în condiții deplorabile, cu datorii de 1 milion și jumătate de lei.

Termenul pentru depunerea dosarelor expiră pe 30 decembrie. Val Butnaru refuză să participe repetat și e decis să atace dispoziția de anulare a rezultatelor concursului precedent în instanța de judecată.

 

Keywords:

cultura , teatru , conflict

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1019 locuitori

Voroteţ este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1019 oameni. Satul Voroteț a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.