Go to section: Fine art
24 october 2011, 10:45 Fine art views 5693
24 october 2011, 10:45 Fine art views 5693

Bienala Internaţională de Pictură revine la Chişinău

130 de artişti din 20 de ţări ale lumii vor expune circa 180 de lucrări în cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură Chișinău-2011. Lucrările care vor participa la eveniment au fost jurizate de o echipă alcătuită din persoane notorii: plasticieni, critici de artă şi reprezentanţi ai organizatorilor. În rezultatul deliberării juriului au fost desemnaţi laureaţii premiilor Bienalei. Astfel, Premiul Mare i-a revenit, artistei Diana Tudose (Moldova) pentru lucrarea „Înăuntru”, Premiul I i-a fost acordat lui Dacian Andoni (România) pentru „Chirpici+Construcţie”, Premiul II a fost cîştigat de Krisztina Kormos (Ungaria) cu lucrarea „Vedere” şi Premiul III i s-a acordat lui Arman Hambardzumyan (Armenia) pentru „Decline of Bees”. Potrivit organizatorilor, ”BIP Chișinău-2011” este un spaţiu de promovare, valorificare şi integrare prin intermediul artei contemporane care apropie Republica Moldova de procesele artistice din lume, motivînd astfel fenomenul artistic naţional şi stimulînd dezvoltarea domeniului picturii în toată varietatea sa.

„Bienala va crea posibilităţi de expunere şi comunicare între artiştii din Moldova şi din străinătate. Expoziţia va crea un spaţiu pentru întîlniri şi dispute interdisciplinare.

Aceasta ne va prezenta o gamă largă de abordări estetice şi mijloace de expresie plastică în domeniul picturii, demonstrînd atît tehnicile şi tehnologiile moderne cît şi cele tradiţionale”, a menţionat curatorul Bienalei, Tudor Zbîrnea. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8-27 noiembrie 2011 la Centrul Expoziţional "C. Brâncuşi".

Organizatorii proiectului sînt Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova, Direcţia Cultură a Primăriei mun. Chișinău în parteneriat cu Fundaţia Sturza şi Asociaţia culturală ”Amprente”.
 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.