07 october 2016, 11:00 views 6255
Copii nevoiaşi din UTA Gagauz-Yeri se vor odihni gratuit la Marea Caspică
07 october 2016, 11:00 views 6255

Copii nevoiaşi din UTA Gagauz-Yeri se vor odihni gratuit la Marea Caspică

Un grup de copii din familii defavorizate din UTA Gagauz-Yeri vor merge în a doua jumătate a lunii iulie la odihnă în staţiunile balneare din Republica Turkmenistan. Toate cheltuielile de călătorie vor fi asigurate de partea turkmenă, transmite MOLDPRES.

„Este vorba de 20 de copii din familii nevoiaşe de pe întreg teritoriul autonomiei care vor beneficia de bilete de călătorie în perioada 16-25 iulie în zona balneoclimaterică „Avaza" situată pe malul de est al Mării Caspice. Ambasadorul Turkmenistanului în R. Moldova a confirmat că tinerii găgăuzi vor pleca gratuit la odihnă", a informat şeful Direcţiei pentru relaţii externe a executivului autonomiei, Vitali Vlah, citat de gagauzinfo.md.

Copiii din UTA Gagauz-Yeri vor beneficia de odihnă la Marea Caspică în urma unei înţelegeri a başcanului Irina Vlah cu preşedintele turkmen Gurbangulî Berdîmuhamedov în cadrul vizitei din martie curent a conducerii autonomiei la Aşgabat.

Atunci preşedintele Turkmenistanului s-a arătat dispus să susţină UTA Gagauz-Yeri în domeniile social, economic şi cultural. „Avem strămoşi comuni. Găgăuzii sînt urmaşii gok-oguzilor care sînt şi rădăcinile noastre, iar istoria este sfîntă pentru poporul Turkmenistanului. Sînteţi un popor înfrăţit şi sîntem gata să vă ajutăm", a menţionat Gurbangulî Berdîmuhamedov.

Cu susţinerea Republicii Turkmenistan în satul Cişmichioi, raionul Vulcăneşti, a fost construită o grădiniţă de copii pentru 160 de locuri.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Găgăuzia , copii , mare , Turkemnistan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
446 locuitori

Druţa este un sat din cadrul comunei Pociumbeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 446 de oameni. Satul Druța a fost menționat documentar în anul 1612.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.