11 december 2012, 10:54 views 5724
11 december 2012, 10:54 views 5724

Școala de Fotbal din Chişinău riscă să fie deposedată de un teren sportiv. Locuitorii bat alarma

Şcoala Sportivă Specializată Republicană de Fotbal din sectorul Rîșcani al capitalei riscă să rămînă fără terenul de fotbal și fără sala de antrenamente. Asta deoarece pe terenul respectiv ar putea fi ridicat un bloc locativ.

Deocamdată, totul este la nivel de vorbe, iar terenul îi aparține în continuare școlii sportive. Informația despre riscul ca școala să rămînă fără teren a parvenit print-o scrisoare la redacția portalului informațional Noi.md, iar autorul scrisorii a solicitat păstrarea anonimatului.

Ulterior, reporterul Noi.md s-a deplasat la școală, unde a avut discuții cu directorul instituției, Vladimir Crasilevschii. Acesta a confirmat că, din 2009, au existat foarte multe solicitări în adresa conducerea instituției de a ceda terenul în alte scopuri, inclusiv pentru deschiderea unui loc de parcare sau ridicarea unor construcții. Azi, dispar terenuri de joacă pentru copii, iar în locul lor se apar construcţii comerciale. Noi nu sîntem asigurați că și aici n-ar putea să se întîmple același lucru, mai ales că terenul este foarte bun. Poate cuiva o să-i placă sau deja îi place. Cred că decizia finală aparține Guvernului, pentru că, acum, totul este posibil prin culoare”, a spus Crusnevschii.

Directorul școlii a mai spus că instituţia este sub gestiunea Ministrului Tineretului şi Sportului.

Solicitat de Noi.md, Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului, a negat că în zonă va fi ridicat un bloc de locuit, specificînd că terenul va fi doar amenajat. Cebanu a precizat că terenul poate fi alocat doar pentru construcții sportive.

În scrisoarea primită la redacția Noi.md este însă menționat că agentul economic are intenția să ofere pentru a obţine acest teren cîteva apartamente și unor sportivi.

Solicitat de Noi.md, Radu Blaj, arhitectul şef interimar al Chişinăului, a spus că, potrivit nomelor, Primăria nu poate da în arendă nici un teren care aparține unei instituții de învățămînt. Potrivit lui, o decizie în acest sens poate să ia doar Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pe de altă parte, locutorii din zonă se opun vehement construcției unui bloc locativ pe porțiune de teren unde copiii pot să se joace. Oamenii spun că în preajmă sînt suficiente clădiri și un singur teren de fotbal.

Sursa: noi.md

Keywords:

localitati , Chisinau , sport , fotbal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.