09 december 2011, 11:34 views 5632
09 december 2011, 11:34 views 5632

Teatrul M. Ceakir va intra în „Gagauz Concert”

Direcția Cultură şi Turism a autonomiei găgăuze a înfiinţat o nouă societate  - „Gagauz Concert”, care va reuni colectivele artistice din regiune. Şefa Direcției Cultură şi Turism Evghenia Liulenova consideră că „în domeniul creației artistice  din Găgăuzia de mult timp se resimte nevoia de schimbări cardinale. În legătură cu aceasta Comitetul Executiv a decis înființarea „Gagauz Concert”. Echipele de creaţie trebuie să lucreze altfel. Aceleaşi sarcini le pune în fața noastră şi Ministerul Culturii din Republica Moldova”. E. Liulenova, adăugînd că „Gagauz Concert” va reuni colectivele muzicale, de dans şi de teatru. Mihail Konstantinov, directorul Teatrului Național Găgăuz „M. Ciakir” nu înţeleg de ce teatrul ar trebui să intre în acest grup al colectivelor de dans, deoarece are o direcţie diferită în artă. Pînă în prezent, trupa de actori se află într-o stare de incertitudine, şi ei nu ştiu care va fi soarta de mai departe a teatrului. Prin Ordinul din 5 septembrie 2011 a fost luată decizia de a lichida  Teatrul Naţional găgăuz „M. Ciakir” din 10 noiembrie a acestui an, în legătură cu înfiinţarea întreprinderii municipale „Gagauz Concert”. Teatrul Naţional găgăuz „M. Ciakir” a fost înființat în 1997. El este cunoscut nu numai în Moldova, ci şi peste hotare. Actorii Teatrului au evoluat la festivaluri internaţionale cîştigînd diverse premii.

 

Sursa: aiin-aciic.ucoz.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populaţia:
552 locuitori

Slobozia-Horodişte este un sat din cadrul comunei Horodişte, raionul Rezina. Slobozia-Horodişte este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Rezina şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Slobozia-Horodiște a fost menționat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.