12 october 2022, 13:00 Styles of Moldovan dance views 1907
Municipiul Ungheni va fi asigurat cu apometre SMART
12 october 2022, 13:00 Styles of Moldovan dance views 1907

Municipiul Ungheni va fi asigurat cu apometre SMART

Primăria municipiului Ungheni a anunţat ieri despre derularea unui nou proiect de dezvoltare a infrastructurii localităţii, transmite MOLDPRES.

Este vorba de „Sisteme autоmаtе și intеligеntе реntru colectarea și monitorizarea datelor și proceselor în cadrul sеrviсiului de аlimеntаrе сu арă și саnаlizаrе din regiunea Unghеni", finanțat de Uniunea Europeană prin рrоgrаmul EU4Moldova: Regiuni-cheie.

„Datorită proiectului, vor fi instalate o mie de apometre SMART, cu citire la distanță. Controlorii nu vor mai trebui să vină acasă la oameni, pentru a lua datele apometrului. Informația va fi transmisă automat pe un server special, de unde va fi luată de către angajații ÎM Apă-Canal", potrivit Primăriei Ungheni.

Conform sursei citate, acesta este un prim pas spre digitalizarea acestui serviciu, un proiect pilot care, ulterior, va putea fi replicat și în alte sectoare ale municipiului Ungheni, precum și în alte localități din Republica Moldova.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Ungheni , apometru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.