22 september 2015, 15:45 Moldovan reality views 5965
Suma pierderilor provocate de schimbarea programului şi formatului Zilei Naționale a Vinului
22 september 2015, 15:45 Moldovan reality views 5965

Suma pierderilor provocate de schimbarea programului şi formatului Zilei Naționale a Vinului

Aproape 10 milioane de euro. Este suma pierderilor provocate de schimbarea programului şi formatului Zilei Naționale a Vinului. Afirmaţia aparţine reprezentanților Federației de Promovare a Turismului din Moldova, care au expediat o scrisoare Guvernului.

Potrivit statisticilor, anul trecut, peste 15.000 de turiști au fost prezenți la Ziua Națională a Vinului. Datele oficiale arată că, zilnic, un turist cheltuieşte până la 200 de euro pentru cazare, masă și suvenire. Astfel, pentru cel puțin trei zile de sejur, banii lăsaţi de turiști se cifrează la nouă milioane de euro.

Statisticile mai arată că, de Ziua Națională a Vinului, vânzările de vin ajung până la220.000 de euro.

Din bugetul de stat, pentru organizarea expozițiilor de turism, au fost alocateaproximativ 60.000 de euro, iar agenții economici au investit aproximativ 220.000 de euro. Astfel, pierderile totale ar fi între opt și 10 milioane de euro, fără a lua în calcul biletele de avion.

Dacă însă ţinem cont şi de acest lucru, atunci, potrivit Federației de Promovare a Turismului, suma ratată se dublează.

Decizia de schimbare a formatului Zilei Vinului a fost luată deoarece Piața Marii Adunări Naționale este ocupată de protestatari, din data de 6 septembrie.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
898 locuitori

Lencăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lencăuți și Verejeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ocnița și la 221 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Satul Lencăuți a fost atestat documentar în anul 1628.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.