27 march 2016, 17:00 views 3999
Patrioţii moldoveni au fost atacaţi la Chişinău de un grup de cetăţeni ai României (VIDEO)
27 march 2016, 17:00 views 3999

Patrioţii moldoveni au fost atacaţi la Chişinău de un grup de cetăţeni ai României (VIDEO)

Circa 30 de reprezentanţi ai mişcărilor patriotice din Moldova au fost atacaţi de un grup de cetăţeni ai României care au sosit la Chişinău pentru a participa la marşul unionist din 27 martie.

Astfel vecinii de după Prut au reacţionat la critica din partea activiştilor Mişcării de Tineret „Voievod" şi unui şir de ONG-uri care au organizat o manifestare patriotică în apropierea Arcului de Triumf, relatează NOI.md.

După cum a relatat corespondentului NOI.md preşedintele Mişcării de Tineret „Voievod" Nicolae Pascaru, grupul din 30 de activişti a desfăşurat o acţiune paşnică, cu critica marşului unionist organizat la Chişinău. Pe placardele purtate de patrioţi scria: „Unionişti, deci trădători". De ei s-au apropiat activiştii marşului, sosiţi din România, care au dat dovadă de comportament agresiv.

Între părţi s-a iscat o ceartă, care abia nu s-a transformat într-o încăierare. De menţionat faptul că poliția nu a încercat să intervină şi să reprime atitudinea agresivă a tinerilor români. Din fericire, s-a reușit să se evite o ciocnire deschisă, însă susţinătorii „Marii uniri" sosiţi în țara noastră din România au reușit să creeze o impresie proastă despre ei.

Precizăm că astăzi, 27 martie, are loc o acţiune a susţinătorilor unirii şi opozanţilor menţinerii statalităţii moldoveneşti. Acţiunile sînt prilejuite de cea de-a 98-a aniversare a intrării Basarabiei în componenţa României.

Source: www.noi.md

Keywords:

Chisinau , unire , scandal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
2834 locuitori

Cîrnăţeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cîrnăţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2834 de oameni. Satul Cîrnăţeni a fost menționat documentar în anul 1651.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.