08 octombrie 2010, 11:46 views 38596

Vinete umplute cu ciuperci

Ingrediente:

  • 4 vinete,
  • 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri de unt topit.

Pentru umplutură:

  • 6 ardei dulci,
  • 5 ciuperci,
  • 1 ceapă,
  • 2 roşii,
  • 4 linguri de brînză,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene.

Vinetele umplute pot fi servite şi reci şi calde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă. Se curăţă ardeii şi ceapa. Legumele se taie mărunt, roşiile se dau prin răzătoare, totul se amestecă şi se căleşte, se adaugă brînză, ţelină, usturoiul pisat, sare, piper negru şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.