08 octombrie 2010, 11:46 views 39109

Vinete umplute cu ciuperci

Ingrediente:

  • 4 vinete,
  • 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri de unt topit.

Pentru umplutură:

  • 6 ardei dulci,
  • 5 ciuperci,
  • 1 ceapă,
  • 2 roşii,
  • 4 linguri de brînză,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene.

Vinetele umplute pot fi servite şi reci şi calde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă. Se curăţă ardeii şi ceapa. Legumele se taie mărunt, roşiile se dau prin răzătoare, totul se amestecă şi se căleşte, se adaugă brînză, ţelină, usturoiul pisat, sare, piper negru şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.