21 ianuarie 2011, 17:19 views 14233

Pui la grătar

Ingrediente:

•    2 pui,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de vin de masă,
•    3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Puiul se taie în două de-a lungul şirei spinării, se bate uşor, se sară, se piperează pe partea interioară, se stropeşte cu vin, se unge cu ulei vegetal şi se lasă pentru 50-60 minute. Se frige pe reţeaua grătarului, periodic ungîndu-se cu ulei.

Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.