Cartofi noi fierţi cu usturoi
Ingrediente:
- 1 kg cartofi,
- 200 g slănină,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- 2-4 roşii,
- smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata. Apa se scurge, se adaugă verdeaţa.
Cartofii se servesc:
1 variantă: stropiţi cu untură şi jumări, preparate din slănină, se condimentează cu usturoi pisat şi se garnisesc cu feliuţe de roşii.
2 variantă: stropiți cu smîntînă, se condimentează cu usturoi pisat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1602
- Populația:
- 874 locuitori
Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.