11 octombrie 2010, 15:23
18131
Supă de cartofi cu porumb
Ingrediente:
- 8 pahare de bulion de carne,
- 6 cartofi,
- 1 pahar de porumb fiert sau conservat,
- ½ rădăcină pătrunjel,
- ½ morcov,
- 1 ceapă,
- 2 linguri de unt topit,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Bulionul se aduce la fierbere şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Peste 5-7 minute se adaugă rădăcinile tăiate, ceapa prăjită, porumbul pregătit (Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi, la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Când legumele vor fi gata, se adaugă sarea, mirodeniile şi verdeaţa.
Înainte de a se servi se presară cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1915
- Populația:
- 3279 locuitori
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.