21 ianuarie 2011, 14:43 views 52063

Ciorbă cu carne de oaie

Ingrediente:

•    1-1,2 kg carne de oaie,
•    0,5 pahar de ulei de vegetal,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 ardei dulce,
•    1 ardei iute,
•    0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut),
•    6-8 roşii marinate,
•    2 pahare de marinată de la roşii,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6 pahare de apă.

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe. Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul. Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum. Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal. Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol. Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea. Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.     

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.