Ciorbă de urzici
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g frunze de urzici tinere,
- 3 linguri orez,
- 4 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 linguri unt,
- 2 ouă (gălbenuşuri),
- 2 linguri de smântână,
- 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură verdeaţă de leuştean tocată,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mod de preparare:
Orezul, ceapa şi rădăcinile tăiate cuburi mici se pun la fiert în apa sărată clocotită şi se fierb până devin moi. Apoi se pun urzicile, opărite şi mărunţite, borşul, piperul, leuşteanul. Ciorba se dă în clocot. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână şi unt. Se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc.
Se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 65 locuitori
Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.