Tăieţei cu mac şi unt
Ingrediente:
- 3 pahare făină de grîu,
- 3 linguri mac,
- 6 ouă,
- 1 lingură zahăr,
- sare,
- 100 g unt.
Mod de preparare:
Macul se opăreşte timp de 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Făina se cerne pe masă grămăjoară, se adaugă sare, zahărul şi macul. Ouăle se bat, se adaugă la faină şi se frămîntă aluatul dens. Se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se împarte în bile, din fiecare bilă se întinde cîte o foaie cu grosimea de 2 mm, apoi se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm şi se usucă. Fîşiile se pun una peste alta, se taie şuviţe subţiri şi se fierb.
Tăieţeii se servesc cu unt. Pot fi serviţi şi ca fel de mîncare aparte sau ca garnitură.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 1776 locuitori
Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.