![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
„Macarina” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 2 pahare de făină,
• 0,5 pahare de lapte,
• 2 ouă, sare,
• 1 pahar de brînză nesărată de vaci,
• 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Din făină, lapte cald şi sare, facem un aluat tare, îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute. Pe tava presărată cu făină, întindem o foaie de 1,5-2 mm, tăiem turta triunghiuri sau romburi. Le punem în apă fierbîndă sărată. „Macarinele” gata se scot cu o lingură-strecurătoare sau le trecem prin strecurătoare. Lăsăm să se scurgă apa le amestecăm cu untul topit, cu brînza de vaci sau de oi.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1452
- Populația:
- 1507 locuitori
Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.