Ruladă cu brînză de vaci
Ingrediente:
• 250 g de brînză de vaci,
• 100 г de unt,
• 2-3 linguri de nuci măcinate,
• 6-8 căţei de usturoi,
• ½ lămîie,
• sare,
• piper măcinat,
• 4 linguri de mărar tocat mărunt,
• ½ de ardei dulce (de dorit de culoare roşie).
Mod de preparare:
Prima variantă: Adăugaţi la brînză untul moale, usturoiul mărunţit. Amestecaţi, adăugați suc de lămîie şi bateţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½ cm pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu nucile măcinate, uscate în prealabil. Formaţi o ruladă şi răciţi-o. Înainte de a o servi tăiaţi-o felii.
Varianta a doua: Treceţi brînza de vaci prin sită, adăugaţi untul moale, nucile, usturoiul mărunţit, sarea, piperul. Amestecaţi cu mixerul, adăugaţi şi sucul de lămîie, continuaţi să amestecaţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½ cm pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu verdeaţă şi ardei roşu tocate mărunt. Formaţi o ruladă şi răciţi-o. Înainte de a o servi tăiaţi-o felii.
Recomandări:
E o gustare, ce poate fi servită la roşii şi castraveţi proaspeţi.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1453
- Populația:
- 921 locuitori
Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.