Ardei umpluţi cu mere şi morcov
Ingrediente:
- 8-10 ardei,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 3-4 mere,
- 2 morcovi,
- 1 lingură unt,
- ½ pahar maioneză,
- ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune umplutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1769
- Populația:
- 682 locuitori
Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.