08 octombrie 2010, 13:50 views 41869

Salată de sfeclă cu mere şi nuci

Ingrediente:

  • 1 sfeclă,
  • 1 măr,
  • ½ pahar prune uscate,
  • ½ pahar stafide,
  • ½ pahar maioneză,
  • 2 linguri miez de nucă pisat,
  • 1/3 pahar scorţişoară.

Mod de preparare:

Sfecla se fierbe, se răceşte. Sfecla şi merele, curăţate de coajă, se dau prin răză­toare mășcată. Prunele se opăresc în apă fierbinte, se curăţă de sâmburi, se taie fidea. Stafidele se spală. Se amestecă toate, se adaugă nuci şi scorţişoară. Se condimentează cu maioneză şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.