12 octombrie 2010, 13:56
29784
![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 1)
Ingrediente:
- 3 dovlecei,
- ½ pahar de ulei.
Pentru umplutură:
- 1 praz (partea albă),
- 1 morcov,
- ½ ţelină rădăcină,
- 5-6 ciuperci,
- 1 lingură de oţet 2-3 căţei de usturoi,
- 1 lingură de verdeaţă tocată,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează.
Prepararea umpluturii:
Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa, usturoiul şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1603
- Populația:
- 1105 locuitori
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.