Saltison (varianta 2)
Necesită anumită experienţă şi pricepere la gătit, însă arată mult mai atractiv.
Ingrediente:
- picior de porc (1-1,5 кг),
- 2 cepe,
- 1-2 morcovi,
- 5-6 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- sare.
Pentru omletă:
- 1 ou,
- 0,5 pahar de lapte,
- sare.
Mod de preparare:
Piciorul de porc se fierbe împreună cu legumele şi condimentele într-o cantitate medie de apă la foc mic, periodic se îndepărtează spuma. Se fierbe pînă carnea se îndepărtează de os, fără să se adauge apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, se adaugă usturoiul pisat şi bulionul de carne strecurat, obținîndu-se o masă concentrată semilichidă.
Prepararea omletei: Oule bătute se amestecă cu lapte, se adaugă sare, se prăjeşte omleta fără capac astfel, ca sa se obţină o panglică subţire. Pe o peliculă alimentară sau o bucată de pînză umedă se pune omleta, deasupra masa de saltison, se rulează ca să se obţină o baghetă, marginile se fixează şi se lasă să se răcească sub o greutate uşoară în frigider.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1773
- Populația:
- 1352 locuitori
Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.