07 octombrie 2010, 11:20 views 18684

Gustarea haiducului

Ingrediente:

  • 200 g de brînză de oi,
  • 200 g de piept de porc afumat,
  • 100 g de slănină afumată sărată,
  • un mănunchi de ceapă verde,
  • verdeaţă pentru garnisire.

 Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi ceapa. Tăiaţi toate ingredientele  felii. Garnisiţi înainte de a o servi.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
266 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.